Carnavalsquiz - CV De Faant

Carnavalsquiz

Carnavalsquiz

 

Winnaars
Dat er een vorm van hoogbegaafdheid is op carnavalsgebied, is bij de ze edities van de carnavalsquiz wel bewezen. Bij de eerste uitgave domineerden het geel en groen van CV De Taptrappers, bij de tweede editie werden zij onttroond door CV De Lapswaanse. Doordat De Taptrappers ook de editie van 2018 wonnen ging er dus drie keer een club met Haaykaantse roots aan de haal met de prijzen. Tussendoor was het de beurt aan Faantse verenigingen. Tijdens de derde editie was het raak voor De Pleeboys. En - viermaal is scheepsrecht toch? - bleef de buit binnen CV De Faant. Prins G the Legend met zijn gevolg triomfeerde bij in de uitgave van 2017. Ook bij de versie van 2019 ging de winst naar een groep van CV De Faant. 'Wai Witte Ut Niej' bleek namelijk niet geheel de juiste naam voor deze groep en gingen er met de beker vandoor. In 2020 waren het vervolgens weer De Taptrappers die wonnen, hun derde overwinning en daarmee meest succesvolle vereniging tot dusver. De editie van 2021 werd een zeer bijzondere. Vanwege de pandemie zat er niets anders op dan een digitale versie te organiseren. Van de maarliefst 60 deelnemende teams bleek uiteindelijk CV Oké het meeste te weten en het snelste te drukken, want dat speelde ook mee in deze digitale versie van de carnavalsquiz. In 2022 hadden de obers gelukkig géén pauze bij de carnavalsquiz, want de zaal mog weer grotendeels gevuld worden. En dat zorgde voor ouderwetse taferelen. Ook wat betreft de winnaar overigens, want de titel werd geprolongeerd door CV Oké.  2023 werd eindelijk het jaar van de Joop Zoetemelk van de carnavalsquiz. ‘Eeuwige tweede’ Oepstappers pakte namelijk eindelijk het goud op de quizavond. Voor het laatst bij Boelaars helaas, want aan het einde van dit kalenderjaar gaat Boelaars dicht.

2022-01-14_Carnavalsquiz_2023_-_1e_plek.jpg
2023: Oepstappers

1645389765977.jpg
2022: CV Oké

Carnavalsquiz_2020_-_CV_De_Taptrappers.jpg
2020: CV De Taptrappers
 Carnavalsquiz_2021_-_CV_Ok_winnaar.png
2021: CV Oké

2018: CV De Taptrappers

2019: Wai Witte Ut Niej
2014: CV De Taptrappers

2015: CV De Lapswaanse

2016: CV De Pleeboys

2017: Prins G the Legend


Organisatie
Maar wie bepaalt nu wie de absolute carnavalskenners zijn? Eerst hebben we de vragenmaker, Sjoerd Marcelissen. Als een autistische Willy Wortel slaan zijn hersenen wereldwijde, veelal nutteloze carnavalsweetjes op.  Van Rio de Janeiro tot Keulen. Dan hebben we nog het jurylid Marlou Marcelissen. Met haar glimlach lijkt ze vriendelijk, maar achter die facade schuilt een genadeloze nakijker. Fout is fout. En ja, dan gaat er een rode streep doorheen. Zero points, zouden ze op het Eurovisie Songfestival zeggen.

Tot slot stellen we u voor aan de man die de quiz in goede banen leidt: Jan-Willem Prinsen. Deze schoolmeester woont in Potteschijterslaand, is opgegroeid in het Faantelaand, is een zoon van een Knusterooier en komt met zijn racefiets heel af en toe langs Den Haaykaant. Kortom, een allrounder en dus een goede presentator voor een verhitte avondje hersenkrakers. Jan-Willem heeft bovendien een patent op krèèten. Valsspelers of afkijkers krijgen er flink van langs.

Een proefexamen
- Vraag 1: Go Ahead Eagles, MVV, Sparta, FC Utrecht… Deze coach uit Wales heeft in Nederland een aardig cv opgebouwd. Maar deze trainer heeft ook een rits carnavalskrakers op zijn palmares. Zoals ´Een kamerbreed tapijt´ of het ´Kikkerlied´. Hoe heet deze voetbaltrainer?

- Vraag 2: Tjop Tjop won in 2005 de eerste prijs bij de grote wagens categorie Raamsdonksveer. Op de wagen zat een prachtige groene draak. Bovenop was een karikatuur te zien van prins Terpentinus, Ad van Steyn. Ook op de achterkant van de wagen was een karikatuur van een bekende Verenaar te zien. Wie?

- Vraag 3: Het wagens bouwen in Prinsenbeek, ofwel Boemeldonck, kent geen grenzen. De Beeckse Algemene Karnavalsstichting zet daarbij flink in op een samenwerkingsverband met een andere Brabantse plaats. Welke plaats?

(de antwoorden staan onder de foto's)Carnavalsquiz_-_1e_plaats_2022.jpgAntwoorden
1: Barry Hughes
2: Ery Kooi (wethouder)
3: ZundertDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!