Het plaatselijk carnaval
Vanuit CV De Faant werd ook de eerste jaren het plaatselijk carnaval aangestuurd. Tijdens zijn vele inspanningen om het Faantelaandse carnaval weer op gang te trekken was oprichter Jan Kuijpers ook op zoek naar een Raad van Elf, onmisbaar bij een georganiseerd carnaval. Bertus ‘de Keijzer’ gaf Jan Kuijpers de tip eens bij de jeugd van Veerse Boys te gaan zoeken. Zo kwam Jan Kuijpers in september ’75 op een zaterdagmiddag bij Cor en Anneke Zijlmans in de Straushoff. Daar trof hij niet alleen Piet Zijlmans, maar ook Pètry Gamers, Jan Marcelissen en Frans Roos. De vier lieten zich overhalen en zorgden voor aanvulling vanuit hun vriendenkring en de jeugd van Veerse Boys. Bert van den Kieboom werd de eerste Prins, Frans Roos de eerste nar. Andere raadsleden van het eerste uur waren o.a: Bert Fens, Piet Zijlmans, Jan Marcelissen, Geert van den Kieboom, Paul van Gennip, Henri Zwets, Henk Luijbregts, Hans van Schijndel. Ze maakten hun debuut als Raad van Elf op 27 februari 1976 in de kantine van Veerse Boys. Veel van deze mannen duiken steeds op in de historie van CV De Faant.
Vijf jaar na de oprichting van CV De Faant, en daarmee de herstart van het georganiseerde carnaval, wordt de Carnavals Organisatie Raamsdonksveer (COR) opgericht, zij nemen de overkoepelende activiteiten van De Faant over. Jan en Jo Kuijpers verhuizen met nog enkele andere bestuursleden mee. CV de Faant gaat als vereniging met een nieuw bestuur verder. In een aantal activiteiten van de COR is de geest van Jan Kuijpers nog altijd aanwezig. Zoals bijvoorbeeld bij het jeugdsauwelen, waarvoor hij destijds de naar hem genoemde wisselbokaal beschikbaar stelde.
Naast Jan Kuijpers (voorzitter) en Jo Kuijpers (secretaresse) waren er nog twee andere bestuursleden die aan de wieg hebben gestaan van CV De Faant namelijk Henk van den Kieboom en Bertus Keijzers.
