CV De Taptrappers wint carnavalsquiz 2020

26 januari 2020 14:00

CV De Faant

CV De Taptrappers wint carnavalsquiz 2020.

Eremetaal ligt er genoeg in de prijzenkast van CV De Taptrappers. Afgelopen zaterdag kon er opnieuw een prijs toegevoegd worden: de winst in de carnavalsquiz 2020. De Haaykaantse club troefde Prins G af. Het brons ging naar Tjop Tjop.

De laatste jaren opent het evenement steevast met een jeugdsauwelaar. Ditmaal mocht Jelle van Groezen de zaal bij Boelaars opwarmen. Hij deed dat uitstekend. Als Fred Pret de Pretparkgek liet hij het publiek lachen en meezingen. Toepasselijk was zijn slot. Op de deunen van ‘Carnaval Festival’ verliet Jelle de ton na een geslaagde buut.

Daarna kon het hersenkraken echt beginnen. Presentator Jurgen Baardemans nam de teams mee door de vragen. Intussen zag de jury erop toe dat alles goed verliep. Bij afwezigheid van Marlou Marcelissen bestond de jury uit Bjorn de Ruijter en Sjoerd Marcelissen.

Zeventien ploegen hadden zich ingeschreven voor de zevende editie van de quiz. Met veel trouwe deelnemers. Zoals de Oepstappers, prins Laurentius, Henkies Harem en de Pleeboys. Joeri van den Kieboom was dj van dienst, terwijl ook de quizband present was. Ditmaal bestond de quizband uit Jens Huigen, Roy van Dongen, Ton Bouwens en Maurice Krols. Zij hadden opnieuw wat carnavalskrakers ingespeeld, zoals het clublied van CV De Faant en Stripke Vur van Veul Gère.

Plaatjesrondes gingen over de raad van elf, wagens en blaaskapellen. Al snel bleek dat CV De Taptrappers een marge opbouwde. Na vijf rondes leidde de vereniging uit Raamsdonk met drie punten verschil. De winnaar van 2019, Prins G, hijgde dan nog in de nek. In de laatste vier rondes bouwden de Taptrappers hun marge uit. Deze carnavallisten toonden een enorme kennis te hebben van het leutfeest, in de meest brede zin.

Rond middernacht konden de prijzen worden uitgereikt. Het brons was voor Tjop Tjop, voor het eerst op het podium in de carnavalsquiz. De zilveren medailles waren voor de leden van Prins G: Jurgen Fleischmann, Sebastiaan Marcelissen, Joost Marcelissen, Terence van den Kieboom en Paul Kamp. Namens de Taptrappers gingen Stefan Blankers, Robert Blankers, Bas van Oort en Bjorn Boons met de beker naar huis.

Tot slot was er een knallende afterparty met dj Joeri. CV De Faant wil iedereen bedanken die meegeholpen heeft aan de quiz: de presentator, juryleden, Bjorn Huigen voor het geluid, Jens Huigen en zijn quizband, dj Joeri, Jelle van Groezen en Boelaars Zalencentrum.

Uitslag:
1.       Taptrappers 90
2.       The Legend 82
3.       Tjop Tjop 79
4.       Underco(r)ver 76
5.       Oepmakers 75
6.       Pleeboys 74
7.       Henkies Harem 63
8.       Veerse Broeders 62
9.       Ik zou jou 54
10.    Tutti Frutti 53
The Legend 53
12.Sanseveria’s 52
13. Botnelisse 50
14. Jeugdraadcommissie 48
15. De Kneuzen 46
16. Bouwers 44
17. JaJoBiDiMi 31


Bron: CV De Faant
Delen

Lees meer over:
carnavalsquiz

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!