Carnavalsquiz 2019

Carnavalskrakers van de quizband, hoempapa-deuntjes van dj Joeri. En een feest tot in de kleine uurtjes. De carnavalsquiz 2019 van CV De Faant kende een sfeervolle zesde editie. Het team 'Wai Witte Ut Niej' ging uiteindelijk met de zege aan de haal.

Met vragen over Potteschijterslaand, Den Haaykaant en het Faantelaand werd de parate kennis van het lokale carnaval getest. Onderscheidingen, jeugdsauwelaars en carnavalswagens kwamen voorbij. Presentator van dienst was Jan-Willem Prinsen, die op zijn welbekende manier de boel aaneenpraatte. Jeugdsauwelaar Teun Marcelissen zorgde met zijn droge klets als darter voor een spetterende opening. Dj Joeri zorgde voor een muziekronde, met intro's van enkele carnavalsnummers. Daarnaast speelden Jens Huigen, Maurice Krols, Peter Schipperen en Roy van Dongen met hun band elf intro's.

Veel vertrouwde gezichten bevonden zich onder het deelnemersveld. Zoals de Raad van Elf, het COR-bestuur, de jeugdraadcommissie en Tjop Tjop.

De strijd om de quizwinst ging tussen drie teams. De Oepstappers moesten het doen met hun kennis over het sauwelen en de historie van Ut Faantelaand, terwijl De Taptrappers en Wai Witte Ut Niej als geen ander weten hoe de laatste optochten eruitzagen. De Oepstappers stonden na vijf rondes nog fier bovenaan, maar daarna volgde een flinke inhaalslag van Wai Witte Ut Niej. Ook de Taptrappers, meervoudige winnaars, kwamen steeds dichterbij.

Langzaam werd duidelijk dat 'Wai Witte Ut Niej' een gooi deed naar de koppositie. Met 80 punten, 5 meer dan de nummer twee, waren zijn dan ook de de afgetekende winnaar. Het team bestond uit Terence van den Kieboom, Sebastiaan Marcelissen, Joost Marcelissen, Paul Kamp en Jurgen Fleischmann.

Om de tweede plek werd gestreden tussen De Oepstappers en De Taptrappers. Teamcaptains Bas van Oort en Pascal Hendriks moesten middels een beslissingsvraag betwisten naar wie het zilver ging. Uiteindelijk mochten De Oepstappers tweede worden, als vaker stonden zij op het podium maar nog nooit met winst.

Na de quiz werd nog flink gefeest bij Zaal Boelaars. CV De Faant dankt de quizband, dj Joeri, Jan-Willem Prinsen, Bjorn de Ruijter en alle deelnemers voor hun bijdragen.

Uitslag:
1. Wai witte ut nieje 80
2. Oepstappers 75
3. Taptrappers 75
4. Pleeboys 69
5. Wie de klentjes niet eert 61
6. Incornito's 58
-. Raad van Elf 2 58
8. Tjop Tjop 57
9. Sanseveria's 56
-. Henkies Harem 56
11. Botnelisse 53
12. Raad van Elf 1 51
13. Jeugdraadcommissie 49
-. Spicy Pleegirls
15. 60-plus 45
16. Tutti Frutti 42
-. Dubbel Dwars 42












Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!