Carnavalsquiz 2018

Taptrappers triomferen in carnavalsquiz 2018

Muziek, artiesten, wagens, sauwelaars... Bij de vijfde editie van de carnavalsquiz van CV de Faant werd de kennis op alle vlakken getest. CV de Taptrappers bleek het beste. Voor de tweede keer won de Raamsdonkse club.

De formule van de carnavalsquiz is inmiddels bij velen bekend: plaatjes, praatjes, muziek, vragen, bier en bitterballen. Gezelligheid staat voorop. Afgelopen zaterdag was het de vijfde maal dat de quiz plaatsvond bij Boelaars. Met veertien teams van vijf personen was er een goede opkomst. De raad van elf was er als trouwe deelnemer, evenals het COR-bestuur, Tutti Frutti, Pleeboys, Henkies Harem of 44-plus. Dat terwijl een team als Ut Zit Nie Meej debuteerde met een flink aantal jonge deelnemers.

De muzikale omlijsting werd ditmaal verzorgd door Roy van Dongen, Peter Schipperen, Jens Huigen, Maurice Krols en dj Joeri van den Kieboom. Daarnaast zorgde Sven Huigen voor het geluid en deed Jan-Willem Prinsen de presentatie. Dit alles speelde zichzelf zoals vertrouwd af in Zalencentrum Boelaars.

Al snel werd duidelijk dat de Taptrappers niet zomaar naar Raamsdonksveer waren gekomen. Bij het opmaken van de stand na vijf rondes leidden zij soeverein. De winnaar van vorig jaar, Prins G The Legend en Zijn Gevolg, was op dat moment in geen velden of wegen te bekennen. Tegelijkertijd boden Raad van Elf en Oepmakers nog flink tegenstand.

Na de pauze begon Prins G The Legend en Zijn Gevolg aan een forse inhaalrace. Maar de Taptrappers bleven stabiel punten binnenhalen en konden zo met een groot verschil de prijzen in de wacht slepen. De strijd om plek twee was spannend: de Oepmakers en Prins G The Legend en Zijn Gevolg eindigden met hetzelfde aantal punten. Een beslissingsvraag moest eraan te pas komen. Uiteindelijk ging plek twee naar Prins G The Legend. CV de Faant bedankt alle deelnemers en muzikanten die hebben deelgenomen aan de quiz. Tot volgend jaar!

Volledige uitslag Carnavalsquiz 2018:
1. Taptrappers » 80 punten
2. Prins G The Legend » 72 punten
3. Oepmakers » 72 punten
4. Botnelisse » 68 punten
5. Pleeboys » 67 punten
6. COR-bestuur » 63 punten
7. Raad van Elf 1 » 60 punten
8. 44-plus » 57 punten
9. Henkies Harem » 55 punten
10. Ut Zit nie Meej » 50 punten
11. Noeg suffer es un Merrel » 47 punten
-. Raad van Elf 2 » 47 punten
13. Tutti Frutti » 45 punten
14. Jeugdraadcommissie » 37 punten___________________________________________________________________________________________________________

DJ Joeri en Jens Huigen bij Carnavalsquiz CV de Faant

De artiesten voor de vijfde editie van de carnavalsquiz van CV de Faant zijn bekend. Het muzikale trio Jens Huigen, Roy van Dongen en Peter Schipperen vormt de huisband bij de quiz, terwijl ditmaal DJ Joeri voor de plaatjes tijdens de afterparty zorgt.

DJ Joeri, Joeri van den Kieboom, is oud-lid van CV de Faant. Hij is bekend als DJ in Oosterhout en Breda, maar natuurlijk ook in Raamsdonksveer waar hij regelmatig bij café LINQ draait. Daarnaast is Joeri bekend vanwege zijn eigen mediabedrijf. Drie jaar lang had hij met een vriend een bedrijf, maar sinds februari 2016 heeft Joeri de stap genomen om volledig voor zichzelf te beginnen. Hij richt zich op het filmen en monteren en heeft diverse videoclips op zijn naam staan.

Jens Huigen, Roy van Dongen en Peter Schipperen zijn bekend van de vorige edities. Jens speelt bij diverse bands, waaronder Roxeanne Hazes en De Fik Erin. Hij maakt inmiddels faam op de landelijke tv, waar hij in de huisband van De Wereld Draait Door zit. Roy is drummer bij Integrated Fuel, Peter is saxofonist bij de River Zydeco Band.

Voor de presentatie van de avond hebben we even gedacht aan Mart Smeets, Matthijs van Nieuwkerk of Wilfred Genee. Maar de strenge jury van de carnavalsquiz koos uiteindelijk toch om Jan-Willem Prinsen de Carnavalsquiz te laten presenteren. Zaterdag 13 januari is deze in Potteschijterslaand wonende Faant weer van de partij bij Boelaars.

Het evenement vindt plaats op zaterdag 13 januari. Om 19.30 uur gaat de zaal open, aanvang 20.11 uur. Wil je meedoen? Opgeven kan via: sjoerdmarcelissen@hotmail.com. Deelname kost 5 euro per persoon, een team bestaat uit maximaal vijf mensen. Locatie is Boelaars in Raamsdonksveer.


DJ Joeri

Jens HuigenPresentator Jan-Willem Prinsen
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!