CV Oké wint digitale Carnavalsquiz 2021

18 januari 2021 18:00

CV De Faant

Geen volle zaal, geen polonaise. Maar leut was er voldoende. De achtste carnavalsquiz van CV De Faant was afgelopen zaterdag digitaal. Zo’n zestig teams deden mee, CV Oké ging met de winst aan de haal.

Normaal is de quiz bij Boelaars, met een dj en een quizband. Vanwege de coronamaatregelen moest de organisatie improviseren en werd een grote Zoom-meeting opgetuigd. Quizzen achter de computer, veel mensen zijn er inmiddels wel aan gewend. 

Boelaars Zalencentrum verzorgde een pakket met hapjes en drankjes voor de deelnemers. De pakketten konden zaterdagmiddag worden opgehaald. Zo’n zestig teams hadden zich opgegeven. Een dik record, aangezien anders het aantal teams tussen de vijftien en twintig blijft steken. 

De opzet was door de techniek iets anders. Geen open vragen maar meerkeuzevragen. Thuis in te vullen via het programma Mentimeter. Zo ging het onder meer over de gecombineerde optocht vorig jaar in Raamsdonk, over De Witte Leeuw, het sauwelen en Potteschijterslaand. 

Bij Marlou Marcelissen thuis was een tijdelijke carnavalstudio opgetuigd. De presentatie was in handen van Jan-Willem Prinsen, terwijl Wessel Smits voor de technische ondersteuning zorgde. 

De quiz begon met een opening van Sjoerd Marcelissen over carnaval 2021. Daarna volgde een beginwoord van de prins van ‘t Faantelaand. Vervolgens gidste presentator Jan-Willem Prinsen de deelnemers door een snelle quiz. Veel deelnemers hadden zich behoorlijk uitgedost en vierden voor hun pc toch een beetje carnaval. 

Bij Mentimeter is het de kunst om het goede antwoord te geven én snel te drukken. Des te meer punten scoor je. Dat werd het beste gedaan door CV Oké. Zij pakten de eerste prijs, het zilver was voor De Taptrappers en het brons ging naar CV De Gataopen. 

CV De Faant wil alle deelnemers hartelijk bedanken. Wij zien ze graag volgend jaar terug, maar dan wel het liefst op de ouderwetse manier bij Boelaars.

 

Carnavalsquiz_2021_-_Presentatie.jpg

 

Carnavalsquiz_2021_-_1e_CV_Ok.jpg

 

Carnavalsquiz_2021_-_Tweede_CV_De_Taptrappers.jpg

 

Carnavalsquiz_2021_-_Winnaars_CV_Ok.jpg

 

Carnavalsquiz_2021_-_Derde_CV_De_Gataopen.jpg

 

Carnavalsquiz_2021_-_Best_verkleed_Team_Peters.jpg

 

 

Bron: CV De Faant
Delen

Lees meer over:
2021 Carnavalsquiz

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!